Grundstenar för att trivas på jobbet

Som anställd är det mycket som spelar in för att man ska trivas på jobbet. Så klart varierar ens krav från person till person med detta är de klara grunderna.

Lönen

Det säger sig själv att man jobbar för att få lön och kunna betala sina räkningar. Många personer kan tänka sig att ha ett tråkigt eller jobbigt arbete så länge lönen gör det värt det.

Det ska också finnas chans till en löneökning tack vare gott arbete och erfarenhet. Ingen kommer att stanna på ett arbete med dålig lön om det inte finns någon chans att jobba sig uppåt till en bättre.

Medarbetarna

Det är otroligt svårt att gilla sitt jobb om man tvingas arbeta med personer som man inte kommer överens med. På samma sätt kan man bli deprimerad om man känner sig utfryst istället.

För att trivas vill man ha trevligt med sina medarbetare och gärna även vilja umgås med dem på fritiden för att skapa en närmare kontakt.

Arbetsplatsen

Det ska vara en bra arbetsplats också. Som kontorsnisse vill man inte frysa framför datorn eller har obekväma stolar som man inte kan sitta i en hel arbetsdag. Det ska också finnas tillräckligt med ljus och bra ventilation.

Har man istället sin arbetsplats utomhus på exempelvis en byggplats så vill man ha tillgång till varma lokaler för sina raster, nära till rena toaletter och möjlighet att sitta ner och äta en varm lunch. Dessutom ska arbetsplatserna kännas säkra och välorganiserade.