Översvämning i företagets fastighet

Att bedriva verksamhet är både roligt, spännande och givande. Men det kan däremot tillkomma en hel del komplikationer på vägen och de har inte alltid med själva företagandet att göra. När olyckan är framme är det lätt att få panik – men det är inte nödvändigt. Om det blir översvämning i företags lokaler finns det hjälp att få.

När det otänkbara inträffar

I Sverige kan vi vara tacksamma över att våra väderförhållanden inte är lika extrema som i andra delar av världen. Däremot kan en översvämning inträffa när som helst, både till följd av väderomställningar men också om rörsystemet skulle kollapsa eller gå sönder.

När detta inträffar är det viktigt att inte gripas av panik. Det finns information och hjälp att få för att lösa situationen snabbt och undvika att ytterligare skador sker.

Agera fort

Det första du behöver göra för att minimera lokalens skador är att göra dig av med vattnet som befinner sig på golvet. Skaffa en dränkbar pump och få bort så mycket av vattnet som möjligt. När detta är gjort behöver lokalen torka och du behöver anmäla ett försäkringsärende.

En dränkbar pump är bra att ha på plats, även för smärre vattenläckor eller översvämningar.